SBSC nyhetsbrev september 2023
September 2023
 
Click here for this newsletter in English

Fler, enklare och bättre affärer inom brand och säkerhet!

Välkommen till ett seminarium som vänder sig till såväl köpare som säljare av brand- och säkerhetslösningar. Vi presenterar det nya samarbetet mellan AreaChica och SBSC som ger förutsättningar för fler och mer träffsäkra kundkontakter.

Nu gör vi det enkelt - även för dig som inte är expert - att både upphandla och sälja tjänster inom brand och säkerhet. Vi gör det tillsammans med AreaChica.

Vi bjuder nu dig som är köpare eller leverantör inom brand- och säkerhetsområdet till ett fullmatat seminarium online den 2 oktober kl. 13.00-14.00. Seminariet riktar sig till offentliga och privata köpare som vill göra mer professionella och hållbara upphandlingar och till dig som SBSC-certifierad leverantör som på ett enkelt sätt vill lämna anbud till nya kunder.

Se agendan och anmäl dig här
 

Säkerhetsbranschen måste ta tillvara på kompetens - oavsett kön

Therese Segerlund halkade 2011 in i säkerhetsbranschen av en ren slump. Karriären startade inom kundservice och teknisk support för att sedan utvecklas till att arbeta som projektör och behörig ingenjör inbrottslarm efter att 2016 sökt sig vidare internt.

Idag är Therese enhetschef för Certegos nationella projektörer och tekniska säljstöd på Centrala leveranser avdelning Projektkontor.

Vi tog kontakt med Therese för att få ett kvinnligt perspektiv från en annars ganska mansdominerad bransch.

Läs hela intervjun
 

Tolkningsdokument SSF 130

Läs mer om personcertifiering

Ett nytt tolkningsdokument för SSF 130 utg. 9 gavs ut 1 mars 2023 efter att det framkommit att vissa avsnitt i normen var otydliga eller svårtolkade. John Lindvall, certifieringsingenjör på SBSC, har i sitt arbete märkt att nyheten om det nya tolkningsdokumentet inte nått ut till alla som är betjänta av informationen.

Här kan du läsa vilka de viktigaste förändringarna är och hitta en länk till tolkningsdokumentet i sin helhet.

Gå till artikeln
 

Kostnadsfri tillgång till normer vid certifiering av företag och personer

 

Nu har vi tecknat ett avtal med SSF som innebär att du som kund hos SBSC, kostnadsfritt får tillgång till de normer som används vid certifiering av företag och personer. Du hittar normerna i vår kundportal.

Avtalet omfattar inte normer för produktcertifiering eller projektering och installation.

 

Skyddsgolfen bjöd på rekord!

Den 29 augusti arrangerades Skyddsgolfen Detektor Open i strålande sol och med rekordmånga deltagare! SBSC fanns självklart på plats som sponsor och deltog även med ett glatt gäng på banan. Tack för en härlig dag!

 

Implementera it-säkerhet - tre minuter i taget

IT-säkerhet tre minuter i taget

I april 2023 inledde vi ett samarbete med utbildningsföretaget Junglemap. Samarbetet innebär att du som är SBSC-certifierad får ett rabatterat pris på Junglemaps NanoLearning kurs i informationssäkerhet.

Kursen i informationssäkerhet består av 3-minuterslektioner som tar upp phishing, ransomware, flerfaktorsautentisering och en ny lektion om insiderrisk.

Läs mer på Junglemaps hemsida >>

 
 

Har du svårt att hitta tid att läsa hela nyhetsbrevet? Ett tips är att följa oss på LinkedIn där vi portionerar ut nyheter regelbundet.

Gör som 2 588 branschkollegor – följ oss på LinkedIn.

Följ SBSC på LinkedIn
 

Utbildningar

Exit skylt
 

SBFs utbildningar

Nu har Brandskyddsföreningen släppt höstens brandskyddsutbildningar. Se vad som erbjudes inom områdena brandfarliga varor, brandlarm och sprinkler, byggnadstekniskt brandskydd, elsäkerhet, Heta Arbeten® och organisatoriskt brandskydd.

SBFs brandskyddsutbildningar
 

SSFs utbildningar

SSF erbjuder Sveriges bredaste utbildningsutbud inom säkerhet. Utöver öppna utbildningar erbjuder SSF även skräddarsydda säkerhetsutbildningar speciellt anpassade för er verksamhet.

Läs mer om SSFs utbildningar
 

Certifierade företag, personer, produkter
och system
 

Hitta certifikat
 

Certifierade leverantörer av brand- och säkerhetslösningar
 

Hitta leverantörer
 

Vi är medlemmar i European Fire & Security Group
 

Läs mer om EFSG
 

Svensk Brand & Säkerhetscertifiering AB
Rosenlundsgatan 40
118 53 Stockholm

 

+46 8 409 536 00
info@sbsc.se
www.sbsc.se

Samtycke till behandling av personuppgifter (GDPR)

Avregistrera

Läs brevet i din webbläsare

Följ oss gärna!
LinkedIn
Do not click this link

Skickat med Paloma