Chark-SM presenterar stolt: Styckar-SM 2020
|
Chark-SM växer och kan nu presentera Sveriges första Styckar-SM.
”Med Styckar-SM vill branschen sätta strålkastarljuset på ett äkta hantverksyrke som handlar om att maximera råvaran och förädla den på bästa sätt. Vi behöver dessutom utbilda fler styckare i Sverige och vill visa upp vilken fantastisk skicklighet dessa yrkesutövare besitter.” Magnus Därth, VD Kött & Charkföretagen (KCF)
Chark-SM har arrangerats 10 gånger tidigare och i år står tidskriften Kött & Chark och branschorganisationen Kött & Charkföretagen (KCF) som arrangörer. Det är första året som Styckar-SM arrangeras.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Styckar-SM 2020 - så funkar det
|
Styckar-SM äger rum inför publik under Chark-SM:s stora branschdag den 22 oktober i Göteborg. Tävlingsmomentet består av att stycka en halv gris och de tävlande har 40 minuter på sig att omvandla den till produkter, färdiga att säljas i butik. I denna premiäromgång är det Sveriges sex största slakt- och styckningsföretag för griskött som bjuds in att tävla.
|
|
|
|
|
|
Vad är en "hållbarhetsgris"?
|
Charks-SMs konferensprogram är under uppbyggnad och vi kan redan nu avslöja att HK Scan kommer att presentera sin "Hållbarhetsgris". Experter från RISE kommer att redovisa tester för hur vi kan sänka salthalten och vad varje företag bör veta om Scope 3, hur inköpta varor och tjänster, ska hanteras ur klimatperspektiv.
|
|
|
|
|
|
Anmäl produkterna till SM i tid!
|
Tävlingsbidragen till Chark-SM strömmar nu in och vi ser fram emot att få ta del av produkter från många företag som har siktet inställt på medaljer och mästartitlar. Tiden går som bekant fort - se därför till att anmäla snarast.
Obs! Efter den 28 augusti accepteras inga anmälningar.
|
|
|
|
|
|
Viktiga datum, Chark-SM 2020
|
• | 28 augusti: Tävlingsanmälan stänger | • | 16-18 september: Rise tar emot tävlingsprodukter | • | 22-23 september. Bedömning av tävlingsprodukter | • | 1 oktober: Sista anmälnings dag för mingelmiddag, konferens & mässa samt bankett |
|
|
|
|
|
|
Kött från Sverige, om vikten av närvaro
|
"Unga väljer i allt högre grad utifrån aspekterna klimat, svenskt och närproducerat."
I nummer 5 av tidskriften Kött & Chark berättar Isabell Moretti, vd för Svenskt Kött, om hur de jobbar för att hela tiden vara nära konsumenterna och om varför de är huvudsponsorer till Chark-SM 2020!
|
|
|
|
|
|
500 kr rabatt för KCFs medlemmar
|
Tycker du att branschens röst mot myndigheter och i media bör bli starkare?
Bli medlem i Kött och Charkföretagen (KCF), så får du dessutom 500 kr i rabatt per anmäld produkt i Chark-SM samt 500 kr i rabatt per deltagare på banketten.
Anmäl ditt intresse för medlemsakap till magnus.darth@kcf.se senaste den 14 augusti 2020.
|
|
|
|
© Kött & Chark Event i Sverige AB
|
|
|
|
|
|
|
|